25.12.2019

Piparkakkujäätelö

Helppo ja nopea, mutta silti hyvä. Tai ehkä juuri siksi niin hyvä. Tytär teki tämän samalla kun pakattiin tavaroita mummolaan joulun viettoa varten. Kermavaahtoon sekoitettiin kondensoitua maitoa ja piparimuruja ja sitten vaan pakastettiin.

Jouluaaton ruokapöydässä meitä oli 13 ihmistä - ihanaa, tykkään että jouluna on paljon porukkaa. Äiti oli tehnyt kaikki kalat ja kinkun ja paljon muutakin. Meiltä tuli vain laatikot ja jälkiruoka. Porukalla laitettiin niitä esille. Ruokailu meni kyllä hämmästyttävän nopeasti ohi - siihen käytetty aika on vain murto-osa siitä mitä ruoanlaittamiseen on mennyt. Siinä hulinassa unohtui myös kuvata tarjoilupöydät, otin sitten pari kuvaa kesken ruokailun :D Todistetusti ruokaa oli jo syöty.

Vatsat olivat täynnä, mutta pieni annos kylmää ja raikasta jäätelöä mahtui ja maistui kaikille. Sitä jopa santsattiin, niin kuin jouluna kuuluukin.Leipiä, vihersalaattia, rosollia, sienisalaattia, punajuurisalaattia, italiansalaattia, punasipulpaistosta,
lohiviettelystä (kylmäsavulohta, kermavaahtoa, smetanaa, tilliä, sitruunapippuria),
suolasiikaa, mätiä, suolalohta, savulohta, lasimestarin silliä ja muikkupaistosta.


Porkkana- ja lanttulaatikkoa, perunoita, kastiketta, kinkkua ja äidin tekemää sinappia
Piparkakkujäätelö
  • 5 dl vispikermaa (vatkaa löysäksi vaahdoksi)
  • 1 prk kondensoitua maitoa (sekoita kermavaahtoon)
  • 120 g pipareita (murskaa ja sekoita jäätelöön)
Pakasta yön yli. Nosta jääkaappiin sulamaan ainakin puolta tuntia ennen tarjoilua, ettei veitsi katkea niin kuin meillä. Koristele piparin paloilla ja puolukoilla. Kinuskikastikettakin oli ostettu, mutta jäätelö ei kaivannut siitä lisämakeutta.

Ohje Pikku Kepposelta todella hauskasti kirjoitettuna :D

1 kommentti:

  1. This looks delicious and I have copied the recipe to use this Christmas. I found your blog via Sara from My Woodland Garden, also in Finland.

    VastaaPoista