26.12.2019

Marimekon tilkkupeitot

Ompelin Marimekon mustavalkoisista kangaista kolme tilkkupeittoa. Kaikki kankaat ostin alepaloista -30 %, paitsi yhden kankaan sai tutulta ja tasaraitaa halusin välttämättä, joten se piti ostaa normihintaan. Välissä on vanu ja taustakankaana musta puuvillakangas, josta on kännetty myös reunat.

Neliöt olivat leikatessa n. 19 x 19 cm eli valmiissa peitossa koko on 17 x 17 cm. Peiton koko noin 115 x 165 cm. Paloja on 6 x 9 = 54 kpl.

Marimekon kankaat ovat tässä se juttu, joten tilkut olivat valmiita ilman ylimääräistä ompelua niin kuin tässä tilkkupeitossa. Nämä olivat siis helpompia ja siksi viitsinkin tehdä kolme peittoa. Tein sarjatyönä eli ensin leikkasin kaikki palat, jotta pystyin jakamaan suurin piirtein saman verran samannlaisia paloja eri peittoihin. Sitten ompelin tilkut yhteen. Vanun ja taustakankaan kiinnitikkaus kaikkiin ja lopuksi käänsin kaikkien peittojen reunat. Jos olisin tehnyt ensin yhden peiton täysin valmiiksi ja sitten olisi pitänyt tehdä sama urakka kahteen kertaan, olisi homma ehkä jäänyt tekemättä.

Tein näitä syys-lokakuussa samalla äänikirjoja kuunnellen tai puhelimessa puhuen arki-iltoina. Viikonloppuisin piti käsityöt piilottaa ja siivoja kaikki langanpätkät pois, jotta kotona käyvät lapset eivät huoaisi mitään. Hyvin pysyivät salassa ja jouluaattona saivat isot, pehmeät yllätyspaketit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti