5.2.2020

Runebergin tortut

Korvasin Runebergin tortut tänä vuonna britakakulla. Tai luulin niin. Piti kuitenkin vielä oikeana päivänä tehdä oikeita torttuja. Hyvää Runebergin päivää!




Runebergin tortut (4 kpl)
  • 100 g voita
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl fariinisokeria (vaahdota voi ja sokerit)
  • 1 muna (lisää muna ja vatkaa)
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl mantelijauhetta
  • ½ dl piparin muruja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl kardemummaa (sekoita kuivat aineet)
  • 3/4 dl vispikermaa (lisää kuivat aineet ja kerma vuorotellen taikinaan)
Voitele silikoninen runebergin torttuvuoka. 
Laita puolet taikinasta vuokien pohjalle, lisää jokaiseen vuokaan 1 tl paistonkestävää vadelmamarmeladia ja loput taikinat päälle. Paista 175 C 25 min.

Kostutus
  • 3 rkl kuumaa vettä
  • 1½ rkl sokeria
  • 3 rkl punssia, konjakkia tai mantelilikööriä (minun kaapissa oli Disaronnoa, käytin sitä)
Sivele pullasudilla joka puolelle torttuja.

Koristelu
  • vadelmamarmeladia (laita tortun keskelle)
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl kylmää vettä (sekoita tomusokeri ja vesi, pursota hillon ympärille)
Ohje Valio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti