7.9.2015

Kantarellipiirakka

Kuulin, että mökillä odottaa kupillinen kantarelleja! Tein kotona pohjataikinan valmiiksi vuokaan ja ajelin mökille. Täytteen valmistus ja piirakka uuniin. Ehdin saunoa savusaunassa puoli tuntia, kävin ottamassa piirakan pois uunista ja kipaisin takaisin saunaan. Iltapalalla oli sitten valmiina juuri sopivan lämpöinen piirakka. Kantarellit maistuivat ihanasti, kun niiden makua ei peittänyt mikään muu. Kiitos kantarellien poimijalle.






Kantarellipiirakka

Pohja

  • 200 g margriinia
  • ½ dl vehnäleseitä
  • 3½ dl vehnäjauhoja (sekoita margariini, leseet ja jauhot muruseoksi yleiskoneessa)
  • 1½ vettä (lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi)
Kaulitse taikina levyksi, laita voideltuun vuokaan ja esipaista 10 minuuttia 200 C.

Täyte
  • ½-1 kg kantarelleja
  • 1 sipuli (leikkaa kantarellit ja sipuli palasiksi ja paista pannulla)
  • suolaa
  • pippuria (mausta sienet)
  • 2 munaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g kantarellituorejuustoa
  • 3 tl vehnäjauhoja (sekoita munat, kerma, juusto ja jauhot)
Kaada paistetut sienet esipaistetulle pohjalle ja kaada neste päälle. Paista 200 C puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti