14.8.2016

Viinimarjatäytekakku ruispohjalla

Viinimarjanpoimintaviikonloppuun sopii täydellisesti viinimarjatäytekakku. Ja viinimarjoille sopii loistavasti ruistäytekakkupohja, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin. Ei liian kirpeää, muttei liian makeakaan, vaan huippuhyvää. Niin hyvää, että viimeisestä palasesta melkein taisteltiin.










Viinimarjatäytekakku

Ruispohja
  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1½ dl hienoja täysjyväruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta (sekoita jauhot ja lisää taikinaan)
Kaada taikina voideltuun ja mannaryynitettyyn vuokaan (halkaisia 20 cm). 
Paista 175 C 40 minuuttia.

Viinimarjatäyte
  • 7 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 200 g vaniljatuorejuustoa 
  • 5 dl punaisia viinimarjoja (soseuta) 
  • 1 dl sokeria (lisää muut aineet kermavaahtoon)
  • ½ dl punaista viinimarjamehua (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita)
Leikkaa kakkupohja neljään ohueen osaan. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja kasaa kakku sinne ylösalaisin. Kostutus sitruunalimpparin ja punaisen viinimarjamehun sekoituksella. Laita täytettä kolmeen väliin.

Kuorrutus
  • 3 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria
  • vaniljasokeria (mausta sokereilla)
Levitä tasaisesti kakun päälle.

Koristeet
Punaisia viinimarjaterttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti