3.12.2016

Pienet pikkujoulut

Poropiirakkaa ja granaattiomena-päärynäsalaattia. Appelsiinisuklaajuustokakkuleivoksia, torttuja ja ässiä. Glögikuoharia ja glögiä. Pari ystävää ja naurua. Lunta, pakkasta ja joulua.




Granaattiomena-päärynäsalaatti (4 annosta)
  • 1 granaattiomena (halkaise ja kopauta siemenet kulhoon lusikalla, säästä mehu kastikkeeseen)
  • 2 päärynää (leikkaa ohuiksi siivuiksi)
  • 2 avocadoa (halkaise, poista kivi, viipaloi hedelmäliha)
  • ½ kurkkua (halkaise, kaavi siemenet pois, viipaloi)
  • 1 pss babypinaattia
  • 1 dl saksapähkinöitä (paloittele)
Laita koko salaattivadille pinaattia. Pinaatin päälle päärynät, avocadot, kurkut ja granaattiomenan siemenet omina ryhminä. Ripottele pinnalle pähkinät.

Inkiväärivinegretti
  • ½ dl öljyä
  • 2 rkl granaattiomenamehua
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • ½ tl raastettua inkivääriä
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapipppuria
Sekoita kaikki aineet ja kaada salaatin päälle.

Ohje Yhteishyvästä.







Pipari-appelsiini-suklaajuustokakkuleivokset

Piparipohja
  • 250 g pipareita (murskaa yleiskoneessa)
  • 125 g voita (sulata ja sekoita piparimuruihin)
Painele suorakaiteen muotoiseen irtoreunan (n. 22 x 30 cm) sisälle leivinpaperin päälle.

Appelsiini-suklaajuustotäyte
  • 7 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 5 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 400 g appelsiinituorejuustoa
  • 1 dl sokeria (lisää juusto ja sokeri kermavaahtoon)
  • 400 g maitosuklaata (sulata ja lisää täytteeseen)
  • 1 dl appelsiinista puristettua mehua (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen)
Kaada täyte piparipohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irroita irtoreuna ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Koristele pienillä suklaakiehkuroilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti