27.12.2016

Piparipirtti

Joulu on juhlittu ja joulukalenterin kaikki luukut avattu. Piparipirtti oli hauska projekti!

Idea tähän tuli jo tammikuussa, mutta piti malttaa odotella lokakuulle asti ennen kuin pääsin tositouhuihin. Ensimmäisenä tein muutaman huonekalun. Piirtelin kaavoja paperille tai leikkasin suoraan taikinasta. Seinien koon ratkaisi pellin koko. Lattian halusin vähän korkeammalle, jotta saan ulkopuolelle sokkelin näkyviin ja portaat ulos. Pullapitkot letitin raa'asta taikinasta. Leivinuunin sisällä on taso, johon pellin voisi oikesti laittaa. Leipäorren sisällä on grillitikku, pelkkä pipari ei olisi kestänyt.

Pelkästä piparista sai aika hyvin vanhan pirtin tuntua, sama väri kuin tummuneessa puussa. Pirtissä ei tietenkään ollut yhtään pikeeriä, koska eihän sisällä ole lunta. Ulkoseiniin tein hirren raot pikeerillä ja sisäseiniin paistoin jokaisen hirren erikseen. Ikkunan karmit tietenkin myös ja sain ikkunoihin kolmiuloitteisuutta.

Videot kuvasin päähän kiinnitetyllä GoProlla ja jalustalla seisovalla kameralla. Lisäksi otin myös tavallisia kuvia. Onneksi otin, koska suurin osa GoPro-videoista hävisi ja huonekalujen kasaamisvideot jäivät pois joulukalenterista.

Olipa tätä hauska tehdä ja samalla kuvitella millaista elämä oli ennen vanhaan.

 
 3 kommenttia:

  1. Hienoin piparitalo, mitä olen koskaan nähnyt. Kertakaikkiaan aivan upea, ja miten pikkutarkkaa työtä olet jakasnut tehdä! Tästä ansaitsisit kyllä ykköspalkinnon kisassa kuin kisassa! Hyvää Uutta Vuotta! :)

    VastaaPoista
  2. Olipa mielenkiitoinen,lämminhenkinen ja jouluinen tarina tosi taitavasti toteutettuna! Laita tämä jonnekin isompaan jakoon joko kalenterina tai omana tarina. Löydät kyllä kanavat. Kädentaidot kunniaan! Kiitos Sari ja idearikasta uutta vuotta💗
    Kiitos Sari ja hyvää alkanutta vuotta

    VastaaPoista