12.7.2018

Pieni mansikkabrita

Toukokuussa tein ison britakakun eli paistoin kaksi pellin kokoista pohjaa, leikkasin ne neliöksi ja laitoin kapeat ylijäämäpalat pakastimeen. Ja nyt niistä syntyi hetkessä kakku. Joka myös hävisi hetkessä. Aika hyvä hätävara olisi pitää aina valmis britakakkupohja pakastimessa, koska sulaa nopeasti, täyttäminen vie vain vähän aikaa, eikä tarvitse kostua tai vetäytyä, vaan on heti valmis pöytään. Toimii millä tahansa marjoilla tai hedelmillä.

Ohje täällä. Täytteenä oli kermavaahtoa, mansikkarahkaa ja mansikoita. Koristeena mansikoita, kermavaahtopursotuksia ja horsman kukkia. Horsman kaikki osat ovat syötäviä: kukat koristeeksi, lehdet teeksi tai salaattiin, varsi käy "parsasta" ja jopa juuria voi kuivattaa ja jauhaa. Mutta aloitetaan nyt tämä horsmaan tutustuminen vaan  kauniista kukista.

Makeaa kesää, nautitaan helteistä!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti