7.10.2018

Suklaa-mascarponekakku

Kotivinkin uutiskirjeestä tuli vastaan tämä ohje ja kuulosti aineiden puolesta todella herkulliselta, joten pitihän se testata. Hyvää tuli, mutta enemmän tykkään silti Kuningattaren suklaakakusta, joka on helpompi ja paremman makuinen. Tai voisihan tätä kokeilla joskus uudestaan ilman mantelirouhetta ja vaihtaisi manteliliköörin Baileysiin?

Kaupan pakastealtaassa myytävät suomalaiset puutarhavadelmat ovat kyllä todella ihania - aina saatavilla, ei tarvitse keittää, kauniita koristeita ja hyvänmakuisia.



Kolme vaahtoa: Keltuais-sokerivaahto, mascarpone-kermavaahto ja valkuaisvaahto





Lisäksi viinimarjahyytelökakkua

Suklaa-mascarponekakku

Pohja
  • 200 g Digestivekeksejä (murskaa yleiskoneessa)
  • 50 g voita
  • 50 g tummaa suklaata (sulata voi ja suklaa, sekoita keksimuruihin)
Painele irtopohjavuoan (24-26 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte
  • 1½ dl vispikermaa (vaahdota)
  • 250 g mascarponejuustoa (pehmitä ja sekoita kermavaahtoon)
  • 2 keltuaista
  • 1 dl sokeria (vaahdota keltuaiset ja sokeri, lisää mascarpone-kermavaahto keltuaisvaahtoon)
  • 50 g tummaa suklaata (rouhi)
  • ½ dl mantelirouhetta
  • 2 rkl Amarettolikööriä (lisää suklaa, manteli ja likööri)
  • 2 valkuaista (vaahdota kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti täytteeseen)
Laita täyte keksipohjan päälle ja paista 170 C tunnin ajan. Anna jäähtyä 20 minuuttia ja irroita sitten irtopohjavuoasta.

Koristeet
Koristele tomusokerilla ja marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti