6.12.2015

Pieniä suolaisia lakkiaisista

Nyt on ihana rauhoittua viettämään itsenäisyyspäivää. Lakkiaiset on iloisesti juhlittu ja juhlahumu laskeutunut. Onnea vielä omalle ylioppilaalleni ja vieraille kiitos juhlatunnelmasta! Oli puheen sorinaa ja vedenkin lorinaa, kun iso ruusumaljakko pamahti itsestään rikki. Korkkarit sai kyytiä, kun juostiin hakemaan pyyhkeitä. Tulipahan lattia pestyä vielä kertaalleen.

Pieniä suolaisia olen tehnyt hyvissä ajoin etukäteen pakastimeen. Mukavaa näpertämistä pitkin syksyä. Viime päivien valmisteluihin jäi vain kakut. Ja tuulihattujen ja hapankorppujen täyttö sekä munavoin pursotus. Ylioppilaslakin muotoisia voileipäkakkuja oli kaksi, ei vaan tullut kuvattua niitä yhtä aikaa. Kasvisvoileipäkakun koristeena oli pieniä ylioppilaslakkeja oliivista, mozzarellasta ja lyyrana oli pienen pieni porkkanan palanen.

Ihmisellehän pitää olla jotain tekemistä ja jotain mitä odottaa. Tässä yhdistyivät molemmat, lakkiaisia odotellessa oli tekemistä. Itse varsinainen juhlapäivä kruunaa kaiken! Aina kannattaa juhlia. Eikä ole yhtään hassumpi tämä rauhallinen juhlien jälkeinenkään elämä. Nautin joka hetkestä.

Tässäpä nämä suolaiset. Osasta linkki ohjeeseen, muihin laitan postauksen myöhemmin.

Hyvää itsenäisyyspäivää!2 kommenttia:

  1. Hei, ihanan näköisiä tarjottavia. Mitens wrapit teitkö edellisenä päivänä? Entä pursotettava munavoi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tytär täytti wrapit edellisenä iltana. Munavoin tein ja pursotin vasta juhlapäivänä. Tuulihattujen ja hapankorppukuppien täytteen tein edellisenä päivänä valmiiksi pursotuspussiin ja yhden satsin pursotin ennen juhlia, apulaiset pursottivat niitä lisää pitkin päivää.

      Poista