28.12.2015

Vuokaleipä

Iltapalalle leipää. Minun makuun sämpylät on parempia.








Vuokaleipä (2 kpl)
  • 6 dl punaista maitoa (kuumenna 42 C)
  • 2 pss kuivahiivaa
  • 1 dl ruisjauhoja (sekoita hiiva ruisjauhoihin ja lisää maitoon)
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl leseitä
  • 3 dl kauraryynejä
  • ½ dl pellavansiemeniä
  • 1 dl hiivaleipäjauhoja
  • 5-6 dl vehnäjauhoja (lisää kuivat aineet taikinaan, ei tarvitse vaivata, sekoitus riittää)
  • 30 g margariinia (sulata ja lisää taikinaan)
Kohota tunti. Jaa kahteen voideltuun leipävuokaan ja kohota vielä puolituntia. Paista 175 C 45 minuuttia.

Ohje Valion sivuilta, jauhoja muuteltu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti