27.12.2015

Pyöreä siemennäkkäri

Joulun jälkeen maistuu näkkäri. Rouskuva ja maukas. Pienet pyöreät sopivat kekseiksi juustolle. Tai ihan vaan näkkäriksi. Pyöreitä tekemällä luulisi jäävän hukkapaloja, mutta ehei - ne ihanat pienet palat tulee heti napsittua parempiin suihin.

Aikaisemmin tehtyä suorakaiteen muotoisia näkkäreitä täällä.

Vain hyviä ja terveellisiä aineita.

Pellille levitetty taikina.

Muotilla leikkuu-urat.

Paistetut näkkärit.



Siemennäkkäri
  • 1½ dl kaurahiutaleita
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl 3-viljan leseseosta
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • ½ dl pellavansiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl kylmää vettä
  • (pinnalle sormisuolaa)
Sekoita kaikki sekaisin ja anna seisoa ½ tuntia huoneen lämmössä. Levitä niin ohueksi kuin saat uunipellille leivinpaperin päälle. Painele pyöreällä muotilla (halkaisija 5½ cm) leikkuujäljet, joita pitkin näkkärit on helppo murtaa palasiksi paistamisen jälkeen. Ripottele pinnalle sormisuolaa, jos haluat "suolakeksejä". Paista 150 C tunti. Anna jäähtyä ja katko näkkäreiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti