Joulun jälkeen maistuu näkkäri. Rouskuva ja maukas. Pienet pyöreät sopivat kekseiksi juustolle. Tai ihan vaan näkkäriksi. Pyöreitä tekemällä luulisi jäävän hukkapaloja, mutta ehei - ne ihanat pienet palat tulee heti napsittua parempiin suihin.
Aikaisemmin tehtyä suorakaiteen muotoisia näkkäreitä
täällä.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsrTxL9AxHAaPajJuRGLMNoUHZ3H6ysYztbxLFgpcf1SqaZfGjsoBjTh36qilzoW2Z9F5BM6SrS3zCs8lbdv9t98pfsJeePr35i3ZU_tRwXXVOlnJI_OekPkYavaox22BUAf8PujarBaE/s640/n%25C3%25A4kk%25C3%25A4ri8.jpg) |
Vain hyviä ja terveellisiä aineita. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimOpdxv_0xIKvFVMfNltTrhrWBb5_I766lHDbBMKt7c-LMQImXXeuhJkSwKM2BU8-baQOuEkiYZPMWzJl-VFZtkGomy_wKFqIRyiFg-qa9ZiaYhoLFkdfJfQrA88uMyl_gI6EqIm11jcg/s640/n%25C3%25A4kk%25C3%25A4ri6.jpg) |
Pellille levitetty taikina. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5M6figwwhZ6UgQSKpcOpIRNSnMmzeCov0GuNJBpxSfD7gIsH5y6f6m16jlgM68_3A7Pnu_NA-DNZXfOBE0_hOVdftgi03mmM0L7jnT1cC-pVIBbvTrmANI0dg2au-cAEVtWcjjV8mR4k/s640/n%25C3%25A4kk%25C3%25A4ri5.jpg) |
Muotilla leikkuu-urat. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg64xKMefFhbXRlvkN2FD93SxU_FiEMrAqlMjeU718ZhQjxYnRkm0DM_P5NB2Pt4yGt2uI5Hme3Zjv4n5DuGw2fEEUn2PgzI3sS1XjkDATTIIRdD8xAbpE9IQrJrfGZ1qUs-FktCAn3UDg/s640/n%25C3%25A4kk%25C3%25A4ri4.jpg) |
Paistetut näkkärit. |
Siemennäkkäri
- 1½ dl kaurahiutaleita
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl 3-viljan leseseosta
- 1 dl seesaminsiemeniä
- ½ dl pellavansiemeniä
- 1 tl suolaa
- 3 dl kylmää vettä
- (pinnalle sormisuolaa)
Sekoita kaikki sekaisin ja anna seisoa ½ tuntia huoneen lämmössä. Levitä niin ohueksi kuin saat uunipellille leivinpaperin päälle. Painele pyöreällä muotilla (halkaisija 5½ cm) leikkuujäljet, joita pitkin näkkärit on helppo murtaa palasiksi paistamisen jälkeen. Ripottele pinnalle sormisuolaa, jos haluat "suolakeksejä". Paista 150 C tunti. Anna jäähtyä ja katko näkkäreiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti