12.6.2019

Lohihyytelökakku

Helppo voileipäkakku hyydyttämällä. Meni viimeisä murua myöten, joten ilmeisesti maistuikin.



Lohihyytelökakku

Pohja
  • 150 g Maalahden limppua (hienonna)
  • 75  g voita (sulata)
  • ½ dl kasvislientä
  • ruohosipulia (sekoita kaikki aineet ja painele irtopohjavuoan 24 cm pohjalle leivinpaperin päälle)
Täyte
  • 4 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 350 g kylmäsavulohisiivuja (paloittele)
  • 1 punasipuli (paloittele)
  • 1 ruukku tilliä (leikkaa saksilla pieniksi paloiksi)
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa 
  • mustapippuria (sekoita kaikki yllä olevat aineet sekaisin)
  • ½ dl sitruunamehua (kuumenna ja sulata liivatteet mehuun, kaada ohuena nauhana täytteseen samalla sekoittaen, kaada pohjan päälle ja tasoita, hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään)
Koristeluun
  • kylmäsavulohta
  • tilliä
  • sitruunaa (irroita kakku vuoasta ja koristele)
Ohje jostain vanhasta lehtileikkeestä

2 kommenttia:

  1. Hei ja kiitos mahtavasta blogistasi :) Millä voisin korvata parhaiten tuon Maalahden limpun, jos tekisin tämän gluteenittomana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kintsu ja anteeksi todella myöhäinen vastaus. Valitettavasti en ole tehnyt tätä gluteenittomana, enkä tunne gluteenittomia leipiä muutenkaan :(

      Poista