10.6.2019

Raparperichutney

Suomessa raparperia käytetään pääsääntöisesti makeissa jutuissa:
piirakoissa, rahkapiirakoissa, täytekakussa, piirakoissa pullataikinaan tehtynä,
pullapitkossatartaleteissäbritakakussahillossa ja sopassa.
Tässä vähän tulisessa suolaisessa chutneyssa raparperi toimii myös todella hyvin! Sopii lihalle ja kasvisruoalle. Juhannukseen uusi juttu! Tai minulle uusi, reseptejä on netissä ollut jo vuosia.





Raparperichutney (2 kpl n. ½ l purkkia)
  • 900 g raparperia
  • 3 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 chiliä (paloittele raparperit, sipulit ja chilit)
  • pala inkivääriä (raasta tai paloittele ihan pieniksi paloiksi)
  • 300 g fariinisokeria
  • ½ dl valkoista balsamicoa
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria
  • kanelia 
Sekoita kaikki aineet kattilassa ja keitä 20 minuuttia. Purkita, jäähdytä ja säilytä kylmässä. Nauti grillattujen lihoja tai kasvisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti