13.10.2019

Lailojen illallinen

Lailojen illallinen

Kukkakaalikeitto & pesto-voitaikinakierteet

Vihersalaatti

Puolukkahillo
Keitetyt perunat


Saatiin harvinaisia naisia kerrankin yhteen teatterin voimalla. Whatsappryhmä, kuvaksi Laila ja porukka kasaan. Ruokailtiin kaikessa rauhassa ennen teatteria, vatsat tulivat täyteen ja olohuone raikui. Kajaanin kaupunginteatterin Laila eli musiikkikuvaelma Laila Kinnusen noususta tähtitaivaalle oli hienosti toteutettu 60-luvun henkeen. Loppuillasta vielä saunanlauteilla muisteltiin vanhoja aikoja. Tai niitä eläneet kertoivat niistä.

Kiitos kaikille "Lailoille"!










Juustoinen kukkakaalikeitto
  • 1 kg kukkakaalia (paloittele, myös kannat voi käyttää)
  • 1 sipuli (pilko)
  • voita (paista kukkakaalin ja sipulin paloja hetki voissa)
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota (lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, keitä noin vartti kunnes kukkakaali on pehmeä)
  • 250 g Koskenlaskija voimakas -sulatejuustoa (lisää koskenlaskija, keitä kunnes se on sulanut keittoon, soseuta sauvasekoittimella)
Pinnalle hiukan ruohosipulia. Tarjoa pesto-voitaikinakierteiden kanssa.

Pesto-voitaikinakierteet
  • voitaikinaa (anna sulaa)
  • pestoa (levitä pestoa levyn päälle, paina päälle toinen levy ja leikkaa kapeiksi paloiksi, kierrä pötkylät kierteelle ja paista 225 C 15 min)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti